Tag

sezon 2023/2024

Interia Sport partnerem medialnym ORLEN Superligi i ORLEN Superligi Kobiet!

Serwis Interia Sport został oficjalnym partnerem medialnym najwyższego szczebla rozgrywek piłki ręcznej w Polsce: ORLEN Superligi i ORLEN Superligi Kobiet. Umowa została podpisana na sezon 2023/2024 z opcją przedłużenia o kolejne lata.

Z Miedziowymi po trzy punkty!

W pierwszy dzień października szczypiorniści z Tarnowa rozegrają wyjazdowy mecz z drużyną MKS-u Zagłębia Lubin. Wyprawa na Dolny Śląsk będzie siódmą odsłoną spotkań w tegorocznej edycji ORLEN Superligi.

Z LEGIONOWEM PO KOLEJNE TRZY PUNKTY

Grupa Azoty Unia Tarnów już w najbliższą sobotę, 23 września, rozegra 6. spotkanie w rozgrywkach ORLEN Superligi. Tym razem podopieczni Marcina Janasa zmierzą się przed własną publicznością z drużyną tegorocznego beniaminka - ZEPTER KPR Legionowo.

W Kielcach bez niespodzianki. Wysoka porażka „Jaskółek”.

Różnicą aż 21 bramek Grupa Azoty Unia Tarnów w 5. serii rozgrywek ORLEN Superligi przegrała swoje wyjazdowe spotkanie z Industrią Kielce. Mecz był festiwalem błędów drużyny przyjezdnej, z których skutecznie korzystali Mistrzowie Polski.

UNIA RUSZA DO KIELC. CZAS NA STARCIE Z MISTRZAMI POLSKI!

Już w najbliższą sobotę, 16 września w ramach 5. serii ORLEN Superligi Grupa Azoty Unia Tarnów rozegra wyjazdowe spotkanie z Industrią Kielce. Mecz będzie jednym z trudniejszych dla tarnowian w całym sezonie rozgrywkowym. Podopieczni Talanta Dujszebajewa sieją postrach nie tylko w polskiej Superlidze, ale także na arenie międzynarodowej.

4. SERIA: GRUPA AZOTY UNIA TARNÓW – MMTS KWIDZYN [GALERIA]

Galeria zdjęć z meczu 4. serii ORLEN Superligi. GRUPA AZOTY UNIA TARNÓW - MMTS KWIDZYN [34:26]

MMTS rozbity. Pierwsze zwycięstwo „Jaskółek” w sezonie!

W ramach 4. serii spotkań ORLEN Superligi Grupa Azoty Unia Tarnów podejmowała u siebie drużynę MMTS-u Kwidzyn. Tarnowianie od samego początku kontrolowali wynik spotkania. Z kolei goście byli cieniem samego siebie z poprzednich spotkań. Kolejny fenomenalny mecz “między słupkami” zaliczył Patryk Małecki! Ostatecznie Unia zwyciężyła z Kwidzynem 34:26.

ZAPOWIEDŹ: CZY TARNOWIANIE ZDOŁAJĄ ZATRZYMAĆ ROZPĘDZONY KWIDZYN?

Ligowe emocje po kilkudniowej przerwie wracają na tarnowski parkiet. W niedzielę, 10 września podopiecznych Marcina Janasa czeka kolejne ciężkie spotkanie. Tym razem w ramach 4. serii ORLEN Superligi tarnowianie zmierzą się przed własną publicznością z drużyną MMTS-u Kwidzyn. Oba zespoły podejdą do tego starcia w zgoła odmiennych nastrojach.

Gwardia za mocna. Porażka “Jaskółek” w Opolu.

W ramach 3. serii spotkań ORLEN Superligi KPR Gwardia Opole podejmowała u siebie drużynę Grupy Azoty Unii Tarnów. Mimo wyrównanej pierwszej połowy Unia nie zdołała pokonać zespołu z Opola. Mecz był festiwalem rzutów karnych, jak i kar dwuminutowych.

ZAPOWIEDŹ: „JASKÓŁKI” W DRODZE PO PIERWSZĄ WYGRANĄ W SEZONIE

W ciągu zaledwie kilku dni od inauguracji czas na 3. kolejkę ORLEN Superligi. Rozgrywki nabierają coraz większego tempa. W nadchodzący czwartek, 7 września o godzinie 18 Grupa Azoty Unia Tarnów rozegra spotkanie wyjazdowe z KPR Gwardią Opole.