Zawodnik tarnowskiej Unii został powołany do reprezentacji Polski juniorów i już jutro rozpocznie zmagania na turnieju w Czarnogórze. Reprezentacja Polski w fazie grupowej Mistrzostw Europy Juniorów zmierzy się z Islandią, Niemcami oraz Węgrami.

Po trwającym od 18 lipca cyklu akcji szkoleniowych organizowanych przez ZPRP przygotowującym do EHF Euro U18 2022 trener Rafał Bernacki ogłosił powołania do kadry, która już od 4 sierpnia weźmie udział w tymże turnieju. Do reprezentacji naszego kraju powołany został także środkowy rozgrywający Grupy Azoty Unii Tarnów, Konrad Wątroba.

Turniej w tym roku odbędzie się w Czarnogórze i będzie trwał do 14 sierpnia. Reprezentacja Polski juniorów w fazie grupowej zmierzy się z reprezentacją Islandii, Niemiec oraz Węgier. Terminarz grupy A prezentuje się następująco:

4. sierpnia /środa/
Islandia – Polska
godz. 15:45

5.sierpnia /czwartek/
Polska – Niemcy
godz. 14:00

7.sierpnia /sobota/
Węgry – Polska
godz. 16:00

Awans do fazy głównej uzyskają dwie najlepsze drużyny z czterech grup. Faza główna rozpocznie się we wtorek i środę 9/10 sierpnia. Zwycięzcy grup fazy głównej zagrają w półfinale imprezy w piątek 12 sierpnia. Wielki finał, który wyłoni medalistów imprezy odbędzie się 14 sierpnia. Wszystkie mecze turnieju można oglądać na żywo na oficjalnej platformie EHF TV.

Konradowi oraz całej reprezentacji życzymy powodzenia i jak najlepszych rezultatów!