Unia rusza do Płocka! Przed nami trudne starcie Jaskółek.

Już w najbliższą niedzielę Grupę Azoty Unię Tarnów czeka nie lada wyzwanie – w wyjazdowym spotkaniu zmierzą się z Orlen Wisłą Płock. O punkty będzie niezwykle ciężko, jednak podopieczni Tomasza Strząbały z pewnością dadzą z siebie wszystko!

Po 2 domowych spotkaniach w Arenie Jaskółka w drugiej części sezonu 2022/2023 tarnowian czeka mecz wyjazdowy. Jaskółki mają przed sobą niezwykle wymagające starcie – ich rywalem będzie jeden z kandydatów do tytułu Mistrza Polski, Orlen Wisła Płock.

Nie ulega wątpliwości, że gospodarze niedzielnego meczu będą zdecydowanym faworytem. W obecnym sezonie pozostają niepokonani i to właśnie oni są najbliżej wywalczenia upragnionego tytułu Mistrza Polski. Zdecydowanie więcej wysiłku kosztują ich rozgrywki Ligi Mistrzów – w grupie A zajmują obecnie 7 miejsce, a w minioną środę musieli uznać wyższość duńskiego GOG Håndbold, przegrywając 31:24.

Dla tarnowian mecz z Orlen Wisłą będzie dobrą okazją do sprawdzenia swoich umiejętności w starciu ze zdecydowanie mocniejszym rywalem i nabycia doświadczenia, które niewątpliwie przyda się w kolejnych starciach z przeciwnikami będącymi w ich zasięgu – zawodnicy Unii w kolejną niedzielę zmierzą się z Piotrkowianinem, a tydzień później ich rywalami będzie Sandra SPA Pogoń Szczecin.

Nie oznacza to jednak, że zbliżające się spotkanie pozbawione będzie emocji – podopieczni Tomasza Strząbały już niejednokrotnie udowodnili, że potrafią zagrać efektowny mecz nawet ze zdecydowanie mocniejszym rywalem i zapewniają, że do tego starcia przygotowują się tak, jak do każdego innego, a nawet nieco mocniej!

Mecz w Płocku zakończy 16. serię spotkań PGNiG Superligi – zaplanowany został na niedzielę 21 lutego na godzinę 20:15. Transmisja z wydarzenia będzie dostępna na kanale TVP Sport oraz na stronie internetowej sport.tvp.pl i w aplikacji mobilnej. Serdecznie zapraszamy!