Krzysztof Mogielnicki przestaje pełnić funkcję Prezesa Zarządu Unii Tarnów. Z klubem był związany od 2016 roku, początkowo jako zawodnik, następnie zasiadał
w zarządzie. O jego odejściu władze klubu były poinformowane odpowiednio wcześniej.

„Po czterech udanych sezonach moja współpraca z Unią Tarnów dobiegła końca. W tym czasie wprowadziliśmy zespół do PGNiG Superligi, wywalczyliśmy srebrny medal w Pucharze Polski, zagraliśmy w europejskich Pucharach. Cieszę się, że moja praca na rzecz klubu znacząco przyczyniła się do poprawy jego kondycji, zarówno sportowej, jak i finansowej.

Zarząd w nowym składzie ma doskonałe warunki, aby kontynuować rozwój klubu. Przez najbliższe dwa sezony zespół poprowadzi jeden z najlepszych polskich trenerów – Tomasz Strząbała, obecny skład zespołu jest na tyle mocny, że może wywalczyć najlepszy wynik w historii klubu. Budżet w znacznej mierze zabezpiecza umowa sponsorska z Głównym Partnerem, która obowiązuje do końca sezonu 2023/2024.

Przede mną nowe, ambitne wyzwania – dzisiaj nie mogę jeszcze mówić o szczegółach, ale po podpisaniu kontraktu o wszystkim poinformuję.” – powiedział Krzysztof Mogielnicki Krzysztof Mogielnicki karierę sportową zaczynał jako zawodnik piłki ręcznej. Z Wybrzeżem Gdańsk (2011-2015) w sezonie 2013/14 awansował do Superligi, z Górnikiem Zabrze (2015-2016) zdobył brązowy medal Pucharu Polski 2015/16. W 2016 roku związał się z tarnowskim klubem, początkowo jako zawodnik. W 2018 roku został Dyrektorem Sportowym, a w 2020 Prezesem Zarządu klubu Grupa Azoty Unia Tarnów.