ZAPOWIEDŹ: Przed Unią ciężka batalia. Do Tarnowa przyjedzie Górnik Zabrze!

W środę, 20 marca Grupa Azoty Unia Tarnów zagra przed własną publicznością z Górnikiem Zabrze. Będzie to 24. odsłona tegorocznych zmagań w ORLEN Superlidze Mężczyzn.

Gracze pod wodzą Marcina Janasa nie zdołali wygrać w tym roku ani jednego meczu na ligowych parkietach. Swoje ostatnie spotkanie, 3 marca w Kaliszu przegrali 28:22. Wcześniej ponieśli porażkę z ENERGA Wybrzeżem Gdańsk (29:33) i KGHM Chrobrym Głogów (30:29). Aktualnie tarnowianie plasują się na jedenastym miejscu w tabeli.

Górnik Zabrze zajmuje trzecie miejsce w tabeli z dorobkiem 48 punktów. W 23. serii zabrzanie stoczyli zacięty pojedynek z ORLEN Wisłą Płock. Ostatecznie musieli uznać wyższość płocczan (22:24).  We własnej hali kolejkę wcześniej wygrali z drużyną z Kalisza, a w Gdańsku zanotowali zwycięstwo dopiero po serii rzutów karnych 29:29 (3:4).

W tym sezonie obie drużyny spotkały się na początku listopada w 11. rundzie ORLEN Superligi. Wówczas to gospodarze z Zabrza zainkasowali trzy punkty, a najlepszymi strzelcami byli Taras Minotskyi oraz Damian Przytuła (po sześć trafień).

Pomimo przepaści ekip w tabeli, liczymy na ciekawe widowisko, które będzie trzymać w napięciu do samego końca. Transmisja odbędzie się w Polsacie Sport NEWS. Początek o 20:00 w Arenie “Jaskółka” Tarnów. Bilety do nabycia online lub w kasach w dniu meczu.

Bilety: Bilety Online | UNIA TARNÓW (unia-tarnow.pl)