ZAPOWIEDŹ: Na zakończenie wyjazdowego maratonu “Jaskółki” ruszają do Płocka.

Przed podopiecznymi Marcina Janasa ostatni mecz wyjazdowego maratonu. W niedzielę, 19 listopada kolejnym rywalem “Jaskółek” z Tarnowa w ramach 12. serii ORLEN Superligi będzie drużyna ORLEN Wisły Płock.

“Nafciarze” do tej pory nie ponieśli ani jednej porażki. Swój ostatni pojedynek rozegrali 22 października – wówczas pokonali we własnej hali Górnik Zabrze 26:22. We wcześniejszej, 9. kolejce zdemolowali na wyjeździe MMTS Kwidzyn 15:34. Zawodnicy Xaviego Sabate zajmują w tabeli 2. miejsce z kompletem trzydziestu punktów. Ustępują jedynie aktualnym Mistrzom Polski – Industrii Kielce.

Tarnowianie po przerwie reprezentacyjnej dwukrotnie musieli uznać wyższość swoich rywali. W jedenastej “Niepodległościowej Serii” ORLEN Superligi przegrali z Górnikiem Zabrze 26:19, a w 15 – rozgrywanej awansem – nie zdołali wywieźć punktów z Ostrowa [27:24].  Unia plasuje się na ósmym miejscu z dorobkiem piętnastu punktów.

Starcie z uczestnikami Ligi Mistrzów z pewnością dla Tarnowa nie będzie należało do najłatwiejszych. Mimo wszystko liczymy na dobre i wyrównane spotkanie, w którym emocje trzymać będą do samego końca!

Pierwszy gwizdek o godzinie 16:00 w ORLEN Arenie w Płocku. Transmisję można śledzić na platformie EMOCJE.tv.

Transmisja:  Orlen Wisła Płock – Grupa Azoty Unia Tarnów (emocje.tv)