Drużyna Grupy Azoty Unii II Tarnów po serii 4 porażek nareszcie mogła cieszyć się z wygranej. W czwartkowym spotkaniu z SPR Stalą II Mielec odniosła pewne zwycięstwo 36:23 i do swojego konta mogła dopisać 3 punkty.

Rezerwy tarnowskiej Unii przystąpiły do meczu z dużą nadzieją na przełamanie – z pozoru „łatwiejszy” przeciwnik miał być szansą na zakończenie serii porażek (ostatnie ligowe zwycięstwo tarnowianie odnieśli 8 stycznia z drużyną MKS Ustroń).

Drużyna Unii dobrze rozpoczęła spotkanie – po 3 minutach było już 3:0, a po 10 – 7:2. Dzięki przewadze wypracowanej już w pierwszych minutach meczu kontrolowali jego przebieg i nie pozwalali przeciwnikom na zmniejszenie różnicy bramek. Gościom trudno było oddać celny rzut z ataku pozycyjnego, a gospodarze wykorzystywali ich błędy i jeszcze bardziej powiększali swoją przewagę. Po 30 minutach gry rezultat wynosił 23:12 i to, kto zwycięży mecz było już właściwie pewne.

Druga połowa, choć nieco bardziej wyrównana, nie dostarczyła wielu emocji – tarnowianie wciąż utrzymywali wysoką przewagę, nie dając nadziei rywalom na zmniejszenie strat. Mecz ostatecznie zakończył się wynikiem 36:23. W drużynie gospodarzy najwięcej bramek – po 6 – na swoim koncie zapisali Michał Mucha i Korneliusz Małek. W drużynie gości najlepszym strzelcem okazał się Filip Draguła, który rzucił 7 bramek.

Grupę Azoty Unię II Tarnów w najbliższy weekend czekają jeszcze 2 ligowe spotkania – w sobotę 19 marca we własnej hali zmierzą się z SPR Górnikiem Zabrze, a już w niedzielę 20.03 zawodnicy Unii wyjadą do Myślenic, aby rozegrać zaległe spotkanie z SUMKS Jedynką. Życzymy powodzenia!

Grupa Azoty Unia II Tarnów – SPR Stal II Mielec 36:23 [23:12]

Strzelcy bramek dla Grupy Azoty Unii II Tarnów:
Małek 6, Mucha 6, Kasprzyk 5, Hoim 4, Bednarz 4, Wajda 3, Tuman 2, Kociuba 2, Kula 2, Tarczoń 2