Pojedynek Dawida z Goliatem: Unia zagra z Płockiem

W sobotę, 23 marca w 25. serii ORLEN Superligi Grupa Azoty Unia Tarnów zagra we własnej hali z ORLEN Wisłą Płock. Dla tarnowian nie będzie to łatwy pojedynek, gdyż Płock to zespół, który od lat bije się o najwyższe cele w Superlidze Mężczyzn. Ponadto jest uczestnikiem Ligi Mistrzów.

Unia nadal przeżywa ogromny kryzys i nie zdołała wygrać ani jednego meczu w tym roku. W ostatniej kolejce tarnowscy szczypiorniści ponieśli sromotną porażkę z drużyną Górnika Zabrze 21:37. Wcześniej musieli uznać wyższość ENERGA MKS-u Kalisz oraz ENERGA Wybrzeża Gdańsk. W tabeli zajmują jedenaste miejsce z dorobkiem 24 punktów.

ORLEN Wisła Płock w 24. serii rozegrała starcie ze swoim odwiecznym rywalem – Industrią Kielce. Ostatecznie płocczanie przegrali z drużyną aktualnych Mistrzów Polski 29:34. Kolejkę wcześniej na wyjeździe po bardzo zaciętym pojedynku wygrali w Zabrzu 22:24. Jeszcze wcześniej w ORLEN Arenie w Płocku rozgromili MMTS Kwidzyn 44:22. Gracze pod wodzą Xaviego Sabate plasują się na drugiej pozycji w tabeli.

Początek sobotniego spotkania o godzinie 18:00 w Arenie “Jaskółka” Tarnów. Transmisja dostępna będzie za pośrednictwem EMOCJE.TV. Bilety do nabycia online lub w kasach w dniu meczu.

Bilety: Bilety Online | UNIA TARNÓW (unia-tarnow.pl)

Transmisja: Grupa Azoty Unia Tarnów – Orlen Wisła Płock (emocje.tv)