W środę, 13 grudnia 16. odsłona zmagań ORLEN Superligi. Zawodnicy ponownie zawitają do Areny “Jaskółka” Tarnów. Tym razem Grupa Azoty Unia Tarnów rozegra pojedynek z drużyną Corotop Gwardii Opole.

Gospodarze swój ostatni mecz rozegrali w niedzielę 3 grudnia. W 14. serii Unia poniosła sromotną porażkę w derbach sponsorskich z Azotami-Puławy 21:37. Piętnasta kolejka z ARGED REBUD KPR Ostrovią Ostrów Wielkopolski – zagrana awansem – także nie poniosła “Jaskółek” do zwycięstwa. Przegrali 27:24.

Opolanie z kolei w ostatnich trzech spotkaniach musieli uznać wyższość swoich przeciwników. Graczom trenowanym przez Bartosza Jureckiego nie udało się “ugryźć” punktów na wyjeździe z ENERGA Wybrzeżem Gdańsk 27:26, z Kaliszem po konkursie rzutów karnych 25:25 (4:3), jak i również przed własną publicznością z Górnikiem Zabrze 28:30.

Oba zespoły mierzyły się ze sobą w tym sezonie w trzeciej serii. Wówczas to Gwardziści byli górą 30:26. Plasującą się na dziesiątym miejscu w tabeli Unię dzielą zaledwie dwa “oczka” od siódmej w tym zestawieniu Gwardii.

Rywalizacja zapowiada się niezwykle emocjonująco. Cały przebieg będzie można śledzić za pośrednictwem platformy EMOCJE.TV. Początek o godzinie 18:00 w Arenie “Jaskółka” Tarnów. Bilety dostępne internetowo oraz w kasach w dniu meczu.

Transmisja: Grupa Azoty Unia Tarnów – Corotop Gwardia Opole (emocje.tv)

Bilety: Bilety Online | UNIA TARNÓW (unia-tarnow.pl)