Grupa Azoty Unia Tarnów przedłużyła kontrakt z japońskim rozgrywającym. Matsuurę w sezonie 2022/2023 zobaczymy jednak z nieco innej odsłonie – zawodnik częściej będzie pojawiał się na prawym skrzydle w roli zmiennika dla Aleksandra Bushkowa.

Keisuke Matsuura dołączył do tarnowskiego zespołu w 2021 roku. Na swojej pozycji – prawym rozegraniu – od początku rywalizował z Rennosuke Tokudą, który na boisku dostawał zdecydowanie więcej minut. Gdy ten jednak w lutym 2022 roku przeniósł się do Bundesligi, to właśnie Matsuura miał zastąpić swojego rodaka. Zastąpienie najlepszego strzelca i asystenta w zespole nie było prostym zadaniem, ale mimo to Matsuurze nie można odmówić ambicji.

Po sezonie 2021/2022 drużynę Grupy Azoty Unii Tarnów czekają spore zmiany i będą one dotyczyć także Japończyka – nowy trener Jaskółek, Tomasz Strząbała, ma na Matsuurę nieco inny pomysł. Zawodnik w sezonie 2022/2023 występować będzie na pozycji prawoskrzydłowego, będąc zmiennikiem dla doświadczonego Aleksandra Bushkowa i wypełni lukę po Mateuszu Wojdanie, który po zakończeniu sezonu przeniósł się do opolskiej Gwardii.

– Matsuura z pewnością nie pokazał nam jeszcze w pełni swojego potencjału. Wierzę w to, że w nowym sezonie, pod okiem nowego trenera, rozwinie się i da nam popis swoich umiejętności. Był już testowany na prawym skrzydle i na tej pozycji radzi sobie naprawdę dobrze. Jestem pewien, że już wkrótce pokaże wszystkim, na co go stać i w sezonie 2022/2023 zobaczymy Matsuurę w zupełnie nowej, lepszej odsłonie. – komentuje przedłużenie kontraktu z zawodnikiem prezes Grupy Azoty Unii Tarnów, Krzysztof Mogielnicki.

Nowy kontrakt Keisuke Matsuury będzie obowiązywał do końca sezonu 2022/2023. Zawodnikowi życzymy samych świetnych występów i jak najwięcej sukcesów!