Tarnowski klub spełnił wszystkie wymagane przez Regulamin kryteria i otrzymał licencję na udział w rozgrywkach PGNiG Superligi na sezon 2022/2023.

To już oficjalne – po wypełnieniu wszelkich formalności oraz spełnieniu wszystkich kryteriów sportowych, prawnych, finansowych oraz infrastrukturalnych określonych w Regulaminie postępowania licencyjnego dla klubów PGNiG Superligi klub JASKÓŁKA TARNÓW sp. z o.o. otrzymał licencję na udział w rozgrywkach ligi zawodowej piłki ręcznej mężczyzn PGNiG Superliga. Oznacza to kolejny, czwarty już sezon drużyny Grupy Azoty Unii Tarnów w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce.

W nowym ligowym sezonie czekają nas małe zmiany – w rozgrywkach PGNiG Superligi występować będzie także klub Arged KPR Ostrovia z Ostrowa Wielkopolskiego, tym samym zastępując zespół Handball Stali Mielec, który w zbliżającym się sezonie swoje mecze rozgrywać będzie w Lidze Centralnej.

Sezon 2022/2023 rozpocznie się we wrześniu, a już 18 lipca tarnowskie Jaskółki pod okiem nowego trenera, Tomasza Strząbały, rozpoczną okres przygotowawczy. Więcej informacji na ten temat pojawi się już wkrótce.

Slide