Shuichi Yoshida Żegna się z Tarnowem

Po czterech sezonach spędzonych w drużynie Grupy Azoty Unii Tarnów z klubem żegna się Shuichi Yoshida. Na utalentowanego obrotowego czekają nowe wyzwania we Francji.

Yoshida dołączył do tarnowskiego zespołu w sezonie 2019/2020. Transfer mającego wtedy 18 lat zawodnika z Japonii był dużą niewiadomą, tym bardziej, że w swoim pierwszym sezonie nie rozegrał żadnego meczu. Szybko jednak okazało się, że dołączenie zawodnika do drużyny było strzałem w „10”, a mimo swojego młodego wieku Yoshida stał się jednym z liderów zespołu.

W ciągu 3 sezonów gry w biało-niebieskich barwach w samej PGNiG Superlidze do siatki trafiał 241 razy i wystąpił w każdym spotkaniu! Jego efektowne bramki wielokrotnie nominowane były do TOP5 trafień serii i w niemal każdym meczu cieszyły oczy kibiców.

Yoshida w Tarnowie rozwinął się jako zawodnik i nabrał cennego doświadczenia, teraz jednak dla ambitnego obrotowego przyszedł czas na nowe wyzwania. 22-letni Japończyk w kolejnym sezonie reprezentować będzie barwy USDK Dunkerque Handball Grand Littoral – drużyny występującej w Division 1, najwyższej klasie rozgrywkowej we Francji.

Yoshi – dziękujemy Ci za wszystkie lata spędzone w Tarnowie i życzymy samych sukcesów, ciągłego rozwoju oraz wymarzonej, międzynarodowej kariery. Powodzenia w nowym klubie i – mamy nadzieję – do zobaczenia!