Poznaliśmy rywala na kolejną rundę PGNiG Pucharu Polski!

Grupa Azoty Unia Tarnów zwycięstwem nad pierwszoligowym SMS ZPRP I Kielce w II rundzie eliminacyjnej pucharowych rozgrywek zapewniła sobie udział w kolejnym etapie. Rywalami tarnowian będzie ARGED KPR Ostrovia Ostrów Wielkopolski.

W środę 16 listopada tarnowska Unia meczem z kieleckim SMS ZPRP rozpoczęła pucharowe rozgrywki. Pierwszoligowy zespół gospodarzy postawił trudne warunki i do przerwy tablica wyników wskazywała remis 17:17. Po zmianie stron Jaskółki pokazały jednak, kto jest faworytem i mecz zakończył się rezultatem 30:36, gwarantując tym samym udział w III rundzie eliminacyjnej podopiecznym trenera Tomasza Strząbały.

Losowanie, które odbyło się 17 listopada w siedzibie ZPRP zadecydowało o parach na kolejny etap rozgrywek. Rywalem Grupy Azoty Unii Tarnów będzie zespół ARGED KPR Ostrovii Ostrów Wielkopolski, czyli tegoroczny beniaminek PGNiG Superligi, z którym już w najbliższą niedzielę tarnowianie rozegrają ligowe spotkanie! Mecz II rundy eliminacyjnej PGNiG Pucharu Polski również odbędzie się w Tarnowie, najprawdopodobniej na początku grudnia.

Dokładną datę pucharowego spotkania podamy już wkrótce, a już teraz serdecznie zapraszamy na mecz 11. serii PGNiG Superligi, który odbędzie się już w niedzielę 20 listopada o godzinie 17:00. Bilety na to spotkanie można nabyć TUTAJ oraz przed meczem w kasie biletowej.

Pary III rundy eliminacyjnej PGNiG Pucharu Polski:

Sandra SPA Pogoń Szczecin – MKS Real Astromal Leszno/MKS Zagłębie Lubin

Śląsk Wrocław Handball/Gwardia Opole – Torus Wybrzeże Gdańsk