Ostatni wyjazd Unii!

Już w najbliższy wtorek Grupa Azoty Unia Tarnów rozegra ostatnie w tym sezonie wyjazdowe spotkanie! Zawodnicy wyjadą do Gdańska, gdzie stoczą zaciętą walkę z Torus Wybrzeżem. Oba zespoły mają tyle samo punktów w ligowej tabeli – emocje gwarantowane!

Im bliżej końca sezonu, tym więcej znaków zapytania! Niezwykle ciekawie jest w dolnej części tabeli – między 14.  Handball Stalą Mielec, a plasującą się na 11. pozycji Grupą Azoty Unią Tarnów są zaledwie 3 punkty różnicy!

Spotkanie Unii z Torus Wybrzeżem Gdańsk zamknie przedostatnią serię PGNiG Superligi. Wiemy już, że w 25. serii mielecka Stal nie zdobyła punktów w meczu z Azotami Puławy, a Sandra SPA Pogoń Szczecin w spotkaniu z Energa MKS Kalisz po przegranej serii rzutów karnych do swojego konta dopisała 1 punkt i po 25 meczach mają ich 18.

Zwycięzca wtorkowego meczu będzie zatem mógł odetchnąć z ulgą i być pewien 11. pozycji w tabeli, a nawet mieć nadzieje na miejsce 10 [pod warunkiem, że zwycięzcy nie rozstrzygnie seria rzutów karnych]! Wydarzyć może się naprawdę wiele, a stawka jest bardzo wysoka…

Choć drużyna Wybrzeża nie jest aktualnie najlepiej dysponowana, z pewnością nie będzie dla tarnowian łatwym przeciwnikiem. W tym sezonie już nie raz pokazała, że potrafi powalczyć i zwyciężać również z drużynami z górnej części tabeli i zawsze gra do końca. Na własnej skórze poczuli to również tarnowianie, którzy w grudniu poprzedniego roku we własnej hali polegli w meczu z wtorkowymi rywalami 22:23.

Najbliższe spotkanie będzie więc idealną okazją do rewanżu i do upragnionego zwycięstwa Unii. Tarnowianie ostatni raz komplet punktów wywalczyli w marcu w meczu ze szczecińską Pogonią, choć w poprzedniej serii w meczu z MMTS-em Kwidzyn pokazali wolę walki i przegrali dopiero po rzutach karnych.

Podsumowując – we wtorek w Gdańsku czekają nas niezwykłe emocje i walka o każdy centymetr boiska. Kto tym razem okaże się zwycięzcą? Wszystko okaże się już wkrótce! Transmisję ze spotkania będzie można śledzić na kanale TVP Sport oraz na stronie internetowej sport.tvp.pl. Start o godzinie 18:00. Serdecznie zapraszamy!