Do Opola po zwycięstwo!

Już w najbliższą sobotę Grupę Azoty Unię Tarnów czeka kolejne ligowe spotkanie. Tym razem rywalami tarnowian będzie KPR Gwardia Opole. Nieprzewidywalny zespół opolan będzie chciał zrehabilitować się po ostatniej porażce, a Unia pójść za ciosem i zdobyć kolejne 3 punkty!

Trwający sezon PGNiG Superligi wkracza w fazę, w której liczy się każdy punkt i pozostaje coraz mniej miejsca na błędy. Wszystko wskazuje na to, że w Opolu czeka nas bardzo emocjonujące spotkanie – zarówno drużyna Gwardii, jak i Unii potrzebują punktów, aby umacniać się na swoich pozycjach w tabeli, a nawet awansować miejsce wyżej!

Sytuacja w ligowej tabeli jest bardzo ciekawa – Gwardia Opole z 25 punktami na koncie plasuje się na 7 pozycji, tuż pod Górnikiem Zabrze, który do tej pory zgromadził tyle samo oczek. 2 punkty mniej ma Energa MSK Kalisz, a opolanie, aby utrzymać się na swojej pozycji, muszą zwyciężyć, tym bardziej, że w miniony weekend w Mielcu zaliczyli dość niespodziewaną wpadkę…

W nieco innej sytuacji jest tarnowska Unia. Aktualnie zajmuje 10. pozycję w tabeli, a 18 punktów daje im nieznaczną, jednopunktową przewagę nas Torus Wybrzeżem Gdańsk. Do 9. w tabeli Chrobrego Głogów tarnowianie tracą natomiast 2 oczka, co oznacza, że przy ewentualnej wygranej w Opolu i porażce Chrobrego w meczu z MMTS Kwidzyn awansują o jedną pozycję wyżej.

Podsumowując – w tej serii spotkań wydarzyć może się naprawdę dużo! I choć tarnowianie pokonali Gwardię w pierwszej rundzie PGNiG Superligi, to nie oznacza, że i tym razem będzie łatwo… Podopieczni Rafała Kuptela to jeden z bardziej nieprzewidywalnych zespołów w lidze i nigdy nie wiadomo, czego można się po nich spodziewać. Emocje w najbliższą sobotę gwarantowane!

Spotkanie zaplanowane zostało na sobotę 12 marca na godzinę 19:00. Transmisja na żywo będzie dostępna w serwisie Emocje.TV. Serdecznie zapraszamy!