Zapowiedź spotkania 19 kolejki

Tarnowianie wybiorą się w sobotę do Zamościa, na spotkanie z beniaminkiem rozgrywek, MKS Padwą Zamość.

Przeciwnikiem tarnowian będzie MKS Padwa Zamość – beniaminek rozgrywek. Kadra ich zespołu to już ograni zawodnicy na pierwszoligowych parkietach i nie tylko. SPR PWSZ w poprzedniej rundzie, pokonał Padwę na własnym parkiecie, 41:24. W tamtym spotkaniu najskuteczniejsi byli: Daniel Dutka (13 bramek) i Kacper Lazarowicz (7 bramek) po stronie tarnowian oraz Tomasz Fugiel i Paweł Puszkarski (po 5 bramek) po stronie Padwy. Padwa zajmuję obecnie 4 miejsce w tabeli mając w dorobku 32 punkty. Najskuteczniejszymi zawodnikami gości są Tomasz Fugiel (rozgrywający, 90 bramek w 14 spotkaniach) oraz Szymon Fugiel (rozgrywający, 82 bramki w 18 spotkaniach). Do końca rozgrywek pozostało 4 spotkania. Celem SPR PWSZ jest zdobycie kompletu punktów, aby móc na koniec sezonu, świętować zwycięstwo w 1 lidze, grupie C.

MKS Padwa Zamość vs. SPR PWSZ Tarnów
Sobota (30 marca), godz. 18:00
Sędziowie: KARWOWSKI Maciej, KOWALSKI Mirosław

Pozostałe mecze 19. kolejki:
SPR ROKiS Radzymin vs. KS AZS AWF Biała Podlaska
MTS Chrzanów vs. KPR Legionowo