Casper Liljestrand zawodnikiem Grupy Azoty Tarnów

Nowym zawodnikiem Grupy Azoty Tarnów został szwedzki bramkarz Casper Liljestrand. Młody i utalentowany golkiper jest synem nowego szkoleniowca tarnowian, Patrika Liljestranda.

Casper urodził się 13 sierpnia 2000 roku. Dobrze zbudowany zawodnik (198 cm wzrostu, 89 kg wagi) jest wychowankiem IFK Ystads, do którego seniorskiej kadry dołączył w sezonie 2018/19, rozgrywając jedno spotkanie w szwedzkiej Handbollsligan. W kampanii 2019/20 reprezentował barwy Energii MKS Kalisz, reprezentując je w 21. meczach.

Mieszanka dobrych genów i dużego talentu. Tak mogę streścić potencjał tego zawodnika. Przypominam, że Casper to syn byłego reprezentanta Szwecji, srebrnego medalisty Igrzysk Olimpijskich w Barcelonie. – mówi Krzysztof Mogielnicki, Dyrektor Sportowy Grupy Azoty Tarnów. – Casper, wchodząc na boisko w wielu meczach PGNiG Superligi, pokazał, że posiada predyspozycje, by stać się jednym z najlepszych bramkarzy. Przed nim, jak i całą drużyną dużo pracy, która wierzę, że przełoży się na dobre wyniki! Dodam, że transfer ten wpisuje się w filozofię budowy klubu, która opiera się na mieszance młodych i utalentowanych oraz doświadczonych zawodników. – spuentował Mogielnicki.

Witamy na pokładzie i życzymy powodzenia! Välkommen ombord och lycka till!

Jednocześnie informujemy, że nowy kontrakt z klubem podpisał bramkarz Patryk Małecki. Nowa umowa będzie obowiązywać do końca sezonu 2021/22.

(bch)