Już w najbliższą niedzielę w Tarnowie szykuje nam się wspaniałe widowisko! Grupa Azoty Unia Tarnów podejmie Torus Wybrzeże Gdańsk i powalczy o kolejne zwycięstwo. Zespoły w tabeli dzieli tylko 1 punkt. Kto tym razem okaże się lepszy?

Przed nami kolejne ligowe emocje – w niedzielę 30 października do Tarnowa przyjedzie ekipa Torus Wybrzeża, aby rozegrać niezwykle ważny dla siebie mecz. Gdańszczanie nie odnieśli zwycięstwa od 4 spotkań i z całą pewnością liczą na to, że to właśnie w meczu z Unią uda im się przełamać i powrócić do świetnej formy z początku sezonu.

Zespół Mariusza Jurkiewicza świetnie rozpoczął sezon 2022/2023 i wszystko wskazywało na to, że to właśnie oni okażą się rewelacją ligowych rozgrywek. Po 4 seriach gdańszczanom udało się zgromadzić komplet punktów, pokonując m.in. mocnych kandydatów do medalu, Azoty Puławy. Rozpędzoną ekipę Wybrzeża zatrzymała dopiero ARGED Ostrovia, która zwyciężyła po rzutach karnych. Od tego momentu zespół z Gdańska w kolejnych 3 meczach nie zdobył punktu i w Tarnowie da z siebie wszystko, aby powrócić na zwycięską ścieżkę.

Dużo lepsze nastroje panują w ekipie Tomasza Strząbały. Tarnowianie w rozegrali bardzo dobre spotkanie w Opolu i chcą pójść za ciosem, wygrywając z Torus Wybrzeżem. Zwycięstwo pozwoliłoby na wyprzedzenie gdańszczan i wywalczenie lepszej pozycji w tabeli (Jaskółki aktualnie plasują się na 6. pozycji, tuż za niedzielnymi rywalami). Liga w tym sezonie jest jednak bardzo nieprzewidywalna. Jedyne, co jest pewne to to, że przed nami bardzo wyrównane i emocjonujące spotkanie!

W ubiegłym sezonie Torus Wybrzeże Gdańsk dwukrotnie okazało się lepsze od tarnowskiej Unii. Oba spotkania zakończyły się wynikiem 23:22 i trzymały w napięciu aż do ostatniego gwizdka. Tarnowscy kibice będą liczyć na to, że tym razem uda się pokonać gdańszczan, jednak zadanie to nie będzie proste. Goście bardzo potrzebują przełamania, zapowiada się zatem wyjątkowe widowisko!

Serdecznie zapraszamy wszystkich do Areny Jaskółka w najbliższą niedzielę 30 października na godzinę 18:00. Bilety można nabyć na stronie internetowej klubu lub w kasie biletowej, która będzie otwarta na godzinę przed rozpoczęciem spotkania. Osoby, które nie będą miały możliwości uczestnictwa w wydarzeniu zachęcamy do śledzenia transmisji na żywo w serwisie Emocje.TV. Do zobaczenia!