AGH znowu silniejsze od Unii

Grupa Azoty Unia II Tarnów przegrała domowe spotkanie w 16. kolejce w II Lidze Mężczyzn. 3 punkty do swojego konta dopisała drużyna AZS AGH II Kraków, która pokonała tarnowian 24:29.

Pierwsze 30 minut spotkania było bardzo wyrównane. Zespoły wymieniały się ciosami i tylko na krótką chwilę były w stanie wyjść na dwubramkowe prowadzenie. Wynik przez zdecydowaną większość czasu oscylował wokół remisu, a po rzucie Oskara Klamrzyńskiego w ostatnich sekundach trwania pierwszej połowy na tablicy wyników wyświetlił się rezultat 13:14. Wszystko miało wyjaśnić się w drugiej części spotkania.

Równie wyrównane było kolejne 15 minut. Dopiero w 45. minucie po trafieniu Grzegorza Gądka na 19:21 drużyna z Krakowa zaczęła wyraźnie przejmować inicjatywę. W 6 minut zdołała wypracować sobie sześciobramkową przewagę [20:26] i losy spotkania wydały się przesądzone. Tarnowianie nie byli w stanie zmniejszyć dystansu do rywala i mecz zakończył się wynikiem 24:29.

W ekipie z Tarnowa najwięcej bramek zdobył Jakub Kociuba, który na swoim koncie zapisał 8 celnych trafień. W drużynie przyjezdnych najczęściej trafiali Jakub Janus oraz Konrad Kisiel, którym udało zdobyć się po 7 bramek.

Grupa Azoty Unia II Tarnów – AZS AGH II Kraków 24:29 [13:14]

Strzelcy bramek:

Unia: Kociuba 8, Wajda 5, Bednarz 3, Zając 2, Hoim 2, Małek 2, Sikora 1, Mucha 1

AGH: Janus 7, Kisiel 7, Klamrzyński 5, Mróz 5, Gądek 1, Kosiba 1, Ziaja 1, Kwarciński 1, Dębski 1