Wysoka przegrana w II Lidze

Grupa Azoty Unia II Tarnów we własnej hali przegrała z drużyną SPR Orzeł Przeworsk. Nie było to udane spotkanie tarnowian – mecz zakończyli wynikiem 24:34.

W mecz nieco lepiej weszli gospodarze – po 8 minutach wygrywali 6:3, jednak już 2 minuty później goście doprowadzili do remisu [6:6] i w tym momencie to oni zaczęli przejmować kontrolę nad przebiegiem spotkania. Do 15. minuty wynik oscylował jeszcze wokół remisu, ale po tym czasie zawodnicy Orła Przeworsk szybko zaczęli wypracowywać sobie coraz większe prowadzenie. Po 30 minutach na tablicy wyników wyświetlał się rezultat 12:18, a na tarnowian czekała bardzo trudna druga połowa.

Po zmianie stron gospodarze robili co mogli, aby zmniejszyć dystans do rywala, jednak ten okazał się za mocny. 6-ciobrmkowa przewaga gości z pierwszej części spotkania utrzymywała się aż do 45. minuty. W tym momencie tarnowianie pogubili się jeszcze bardziej, a drużyna z Przeworska podwyższyła swoją przewagę do 10 bramek różnicy [24:34 po 60 minutach]. Najlepszymi strzelcami w meczu byli Paweł Kubik oraz Jakub Czapka – oboje na swoim koncie zapisali po 8 celnych trafień.

Strzelcy bramek Dla Grupy Azoty Unii II Tarnów:

Wajda 5, Kociuba 5, Kula 3, Bednarz 3, Sikora 2, Małek 2, Pogonowski 2, Hoim 1, Mucha 1