Srebrny medal młodzików MKS Pałacu Młodzieży Tarnów

Kolejny sukces tarnowskiej piłki ręcznej – tarnowscy młodzicy zajęli drugie miejsce w Pucharze Związku Piłki Ręcznej w Polsce podczas finału rozgrywanego w Płocku.

Do turnieju Final Four poza drużyną MKS Pałacu Młodzieży zakwalifikowały się także drużyny SKF Wisła Płock, UKPR Agrykola Warszawa oraz KS Vive I Kielce. Turniej rozegrany został w weekend 12-13 czerwca. Półfinały rozegrano w sobotę, a walka o medale toczyła się kolejnego dnia.
Półfinałową parą tarnowian byli gospodarze turnieju. Zawodnicy Pałacu Młodzieży kontrolowali spotkanie od początku do końca i zakończyli je z wynikiem 26:29, tym samym awansując do finału. Najlepszym strzelcem w tym meczu został Dawid Chudyka, który trafił do bramki rywala 9 razy. Drugi półfinał rozegrany został pomiędzy UKPR Agrykola Warszawa i KS Vive I Kielce, a zwycięstwo wywalczyli Warszawianie.
Finał dla tarnowskich zawodników okazał się zdecydowanie trudniejszym zadaniem. Na początku spotkania pozwolili drużynie UKPR Agrykola Warszawa na wypracowanie kilkubramkowej przewagi i po 30 minutach gry wynik wynosił 9:14 na korzyść UKPR Agrykoli. Po zmianie stron drużyna MKS Pałacu Młodzieży próbowała odrobić straty, jednak różnica była zbyt duża i mecz zakończył się rezultatem 22:20. Najwięcej bramek w finale zdobył zawodnik z Tarnowa, Igor Bielko, który na listę strzelców wpisał się dziesięciokrotnie.
3. miejsce w turnieju zajęła drużyna SKF Wisła Płock pokonując KS Vive I Kielce 22:18.
Całej drużynie młodzików MKS Pałacu Młodzieży oraz trenerowi Tomaszowi Ciapale gratulujemy sukcesu!