Zacięty pojedynek w ostatnim sparingu Grupy Azoty SPR Tarnów.

Grupa Azoty SPR Tarnów na wyjeździe uległa Górnikowi Zabrze 27:25.

Dzisiejszy sparing dla obu drużyn był ostatnim w aktualnym okresie przygotowawczym przed wznowieniem rozgrywek PGNiG Superligi. Obie drużyny chciały wypaść jak najlepiej i mecz, mimo że towarzyski, był naprawdę zacięty.

Na początku meczu oglądaliśmy prawdziwą wymianę ciosów, po kilkunastu minutach gospodarzom udało się jednak przejąć kontrolę nad grą i odskoczyć przeciwnikowi na 6 trafień, głównie dzięki skutecznym kontratakom. Do końca pierwszej części spotkania zawodnikom Grupy Azoty SPR Tarnów udało się odrobić kilka bramek i zejść na przerwę przy rezultacie 14:11.

Druga połowa była zdecydowanie bardziej wyrównana. Gościom udało się doprowadzić do remisu, ale ostatecznie to zabrzanie zdołali przejąć prowadzenie różnicą na trafień i utrzymać je do ostatniego gwizdka.

Grupa Azoty SPR Tarnów: Liljestrand, Ciochoń – Tokuda 8, Majewski 1, Wojdan 5, Kowalik, Wajda, Kużdeba 4, Kniazeu 1, Mrozowicz 2, Zahirović 1, Yoshida 2, Pedryc 1